Bài tập passive voice lớp 8 có đáp án

     

Trong nội dung bài viết này, KISS English sẽ share cho chúng ta tài liệu về bài bác tập câu tiêu cực tiếng anh 8. Hãy theo dõi nhé.

Bạn đang xem: Bài tập passive voice lớp 8 có đáp án

Xem video của KISS English về cách học tự vựng cực kỳ tốc và nhớ lâu tại phía trên nhé: 


Câu bị động (passive voice) là một trong trong những cấu tạo ngữ pháp phổ cập trong tiếng Anh cơ mà không phải ai ai cũng biết dùng nó đúng cách.Trong bài viết hôm nay, KISS English sẽ share cho các bạn những bài xích tập câu bị động tiếng Anh 8 để thực hành. 


Bài Tập Câu Bị Động giờ đồng hồ Anh 8 trường đoản cú Luận

*
Bài Tập Câu Bị Động giờ đồng hồ Anh 8 tự Luận

Rewrite sentences using passive voice

1) We can solve the problem.

2) They had lớn postpone the meeting because of illness.

3) Somebody might have stolen your car if you had left the keys in it.

4) They shouldn’t have played the football match in such bad weather.

5) Has a dog ever bitten you?

6) The bill includes service.

7) Somebody accused me of stealing the money.

8) They are building a new ring road around the city.

9) Brian told me that somebody had attacked và robbed him in the street.


10) The police have arrested three men.

11) We will send you your examination results as soon as they are ready.

12) Nobody told me that George was ill.

13) It is believed that the wanted man is living in New York.

14) It is reported that two people were seriously injured in the accident.

15) It is said that many people are homeless after the floods.

Đáp án:

​​1) The problem can be solved.


2) The meeting had lớn be postponed because of illness.

3) Your car might have been stolen if you had left the keys in it.

4) The football match shouldn’t have been played in such bad weather.

5) Have you ever been bitten by a dog?

6) Service is included in the bill.

7) I was accused of stealing the money.

8) A new ring road is being built around the city.

9) Brian told me that he had been attacked & robbed in the street.

10) Three men have been arrested by the police.

11) You will be sent your examination results as soon as they are ready.

12) I wasn’t told that George was ill.

13) The wanted man is believed khổng lồ be living in New York.

14) Two people are reported to lớn have been seriously injured in the accident.

15) Many people are said khổng lồ be homeless after the floods.

Put the verbs into the correct forms of passive voice

1) A decision will (not make)………..….until the next meeting.

2) That building is dangerous. It ought to lớn (knock)……………..down before it falls down.

3) He came to the tiệc nhỏ without (invite)………………..

4) When you go through Customs, your luggage may (check)………….by a customs officer.

5) I told the khách sạn receptionist that I wanted to lớn (wake)…………..up at 6.30.

6) She won’t go out alone after dark. She is afraid of (attack)……………..

7) Her new book will probably (translate)…………..into a number of foreign languages.

8) If you kicked a policeman, you’d (arrest)………….

9) I don’t lượt thích (ask)…………….stupid questions.

10) Police are looking for the missing boy. He can (not find)…………..anywhere.

11) vị you think that less money should (spend)…………..on arms?

12) Mr. Kelly doesn’t lượt thích his phone (use)………….by other people.

13) The injured man couldn’t walk & had to (carry)…………….

14) I don’t mind driving but I prefer lớn (drive)…………….by other people.

15) Few people are prepared lớn work without (pay)………………..

Đáp án:1) not be made 2) be knocked 3) being invited 4) be checked 5) be woken6) being attacked 7) be translated 8) be arrested 9) being asked 10) not be found11) be spent 12) being used 13) be carried 14) be driven 15) being paid

Put the verbs into the correct order lớn make a complete sentence

1) eaten / happy / that / am / cake / I / has / because / been / awful

2) repaired / yet / is / oto / your / not

3) will / the / they / naughty / if / punished / children / be / are

4) hair / is / brushed / being / your

5) the / has / meat / cat / stolen / your / by / seen

6) were / flowers / watered / the / morning / this

7) that / in / cửa hàng / spoken / is / English

8) breakfast / 8.30 / served / is / at

9) grass / the / prohibited / walking / is / on

10) has / been / the / opened / door

Đáp án:

1) I am happy because that awful cake has been eaten.

2) Your oto is not repaired yet.

3) The children will be punished if they are naughty.

4) Your hair is being brushed.

5) The meat has been stolen by your cat

6) The flowers were watered this morning.

7) English is spoken in that shop.

8) Breakfast is served at 8.30.

9) Walking on the grass is prohibited.

Xem thêm: Bộ Sách Giáo Khoa Lớp 10 Bao Nhiêu Tiền, Bộ Sách Giáo Khoa Lớp 10

10) The door has been opened.

Bài Tập Câu Bị Động tiếng Anh 8 Trắc Nghiệm

*
Bài Tập Câu Bị Động tiếng Anh 8 Trắc Nghiệm

Choose the sentence that has the same meaning

1) My father bought the house.

A. The house were bought by my father.

B. The house is bought by my father.

C. The house was bought by my father.

2) The chef cooks food everyday.

A. Food was cooked everyday by the chef.

B. Food is cooked everyday by the chef.

C. Food were cooked everyday by the chef.

3) The teacher solved the problem

A. The problem was solved by the teacher.

B. The problem are solved by the teacher.

C. The problem were solved by the teacher.

4) Millions of tourists visit Spain every year.

A. Spain is visited by millions of tourists every year.

B. Spain was visited by millions of tourists every year.

C. Spain are visited by millions of tourists every year.

5) The dog ate my dinner.

A. My dinner were eaten by the dog.

B. My dinner is eaten by the dog.

C. My dinner was eaten by the dog.

6) The Roman built bridges with stone.

A. Romans bridges was built with stone.

B. Romans bridges were built with stone.

C. Romans bridges are built with stone.

7) Jimmy feeds the pigeons.

A. The pigeons were fed by Jimmy.

B. The pigeons is fed by Jimmy.

C. The pigeons are fed by Jimmy.

8) The children answered the question.

A. The question was answered by the children.

B. The question were answered by the children.

C. The question is answered by the children.

9) The postman delivered the letters.

A. The letters are delivered by the postman.

B. The letters were delivered by the postman.

C. The letters was delivered by the postman.

10) The man is driving a car.

A. The oto is being driven by the man.

B. The car is driven by the man.

C. The oto was being driven by the man.

Đáp án:

1) C 2) B 3) A 4) A 5) C

6) B 7) C 8) A 9) B 10) C

Choose the correct answer

1) The equipment…………..delivered tomorrow afternoon.

A. Will be B. Will C. Will been

2) The woman was bitten…………….a snake.

A. From B. By C. For

3) Mark was………….to hospital in an ambulance.

A. Taken B. Took C. Taking

4) Which CANNOT go in the space?

Dogs………….kept under control.

A. Are always B. Must C. Should be

5) Police………….been informed about the incident.

A. Have B. Is C. Was

6) This yoghurt…………..before 15th May.

A. Must be ate B. Must be eaten C. Must eat

7) The visitors…………….to the lounge.

A. Have taken B. Has been taken C. Have been taken

8) The bridge………….over 300 years ago.

A. Was built B. Was build C. Is built

9) Most electronic equipment………………in South East Asia.

A. Are manufactured B. Is manufactured C. Manufactured

10) Drinks……………..into the art gallery.

Xem thêm: Characteristics Of A Good Friend Free Essay Example, Quality Of A Good Friend Essay Tips

A. Should be taken B. Shouldn’t take C. Shouldn’t be taken

Đáp án:1) A 2) B 3) A 4) B 5) A6) B 7) C 8) A 9) B 10) C

Lời Kết

Trên đó là tất cả số đông thông tin bổ ích về bài tập câu tiêu cực tiếng anh 8 cơ mà KISS English muốn đưa về cho bạn. Hy vọng nội dung bài viết này phù hợp và hữu dụng với bạn. Chúc các bạn có 1 trong các buổi học vui vẻ cùng hiệu quả.